Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο - Μειώθηκε η ανεργία το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος - Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των μισθών

Ηνωμένο Βασίλειο - Μειώθηκε η ανεργία το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος  - Επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των μισθών
Οι αναλυτές θεωρούν ότι, ίσως, ελαττωθεί η πίεση στην Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια
Κατά 6,5% επί του συνολικού εργατικού δυναμικού μειώθηκε μειώθηκε η ανεργία στην Αγγλία, το τρίμηνο που έληξε τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.
Σε απόλυτους αριθμούς, η ανεργία μειώθηκε κατά  121 χιλ. και διαμορφώθηκε σε περίπου 2,1 εκατ. ανέργους.
Συνολικά, ο αριθμός των ανέργων έχει μειωθεί κατά 15% το τρέχον έτος, που όπως αναφέρει στην έκθεση της η στατιστική υπηρεσία, αντανακλά μια ταχεία οικονομική ανάπτυξη.
Πιο σκοτεινό είναι, ωστόσο, το σκηνικό στους μισθούς, καθώς τα κέρδη των Βρετανών εργαζομένων, «μόλις και μετά βίας» αυξάνονται.
Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές, χωρίς να υπολογιστούν τα bonus, αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,7% κατά τους τρεις μήνες έως τον Μάιο, το βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2001.
Αν συμπεριληφθούν τα bonus, τα οποία ήταν υψηλότερα κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, οι μέσες αποδοχές ενισχυθήκαν με το οριακό 0,3%.
Τα κέρδη αυξάνονται με χαμηλότερο ρυθμό και από τον πληθωρισμό, ο οποίος σε ετήσια βάση αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 1,9%.
Ανώτερα στελέχη της Τράπεζας της Αγγλίας, έχουν δηλώσει πως το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων θα εξεταστεί αν προκύψει η επιθυμητή αύξηση στους μισθούς των Βρετανών.
Τα εν λόγω αποτελέσματα, ίσως, διαψεύσουν τις προβλέψεις των αναλυτών, που αναμένουν αύξηση των επιτοκίων στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας, μάλλον, θα ισχυροποιήσει την υφιστάμενη πολιτική της έως ότου είναι σίγουρη ότι οι πολίτες θα μπορούν να αντέξουν ένα ισχυρότερο κόστος δανεισμού
Το ζήτημα των μισθών αναμένεται να είναι κεντρικό στις προεκλογικές εκστρατείες των πολιτικών, για τις εκλογές του Μάη 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης