Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζουν χέρια επτά καθίσματα του ΔΣ της ΕΚΤ το 2011

tags :
Αλλάζουν χέρια επτά καθίσματα του ΔΣ της ΕΚΤ το 2011
Ως το ένα τρίτο του Διοικητικού Συμβουλίου της αντικαθιστά το 2011 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις ότι θα εντείνει τις προσπάθειες της στην μάχη κατά του πληθωρισμού.
Επτά καθίσματα από τα 23 στο τραπέζι των μελών της ΕΚΤ θα περάσουν σε νέα χέρια, σε μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από την αποχώρηση του προέδρου Jean-Claude Trichet. Η νέα γενιά των τραπεζιτών της ΕΚΤ, με τις πιθανότητες υπέρ του Ιταλού Mario Draghi να αυξάνονται, θα ενισχύσει την καταπολέμηση του πληθωρισμού, εκτιμούν οι οικονομολόγοι της Citigroup και της Societe Generale.
«Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η ΕΚΤ μπορεί να γίνει περισσότερο επιθετική», δήλωσε ο Klaus Baader, συν-επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωζώνης για την Societe Generale στο Λονδίνο. «Ο Draghi θα θέλει να δείξει ότι δεν ακολουθεί μία χαλαρή νομισματική πολιτική και πως τα νέα μέλη θα κρατήσουν χαμηλό προφίλ, ενισχύοντας την επιρροή των καθιερωμένων πλέον της ΕΚΤ, όπως ο Juergen Stark», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Γερμανία, η μόνη από τις τέσσερις δυνατότερες χώρες της ευρωζώνης, που απομένει να εγκρίνει τον Ιταλό τραπεζίτη, σήμερα υποδέχεται τον νέο πρόεδρο της  Bundesbank. Ο Jens Weidmann, ο οποίος αντικαθιστά τον Axel Weber στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, αναμένεται να μιλήσει το μεσημέρι στη Φραγκφούρτη. Αυτός και ο Luc Coene, ο νέος διοικητής της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου, ενδέχεται να υποστηρίξουν αμφότεροι τις περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια της ΕΚΤ, για να περιοριστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης