Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται… - Τα δύο επιβατικά αεροπλάνα που καταρρίφθηκαν τη 10ετία του 80' οδηγώντας στο θάνατο 559 άτομα

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται… - Τα δύο επιβατικά αεροπλάνα που καταρρίφθηκαν τη 10ετία του 80' οδηγώντας στο θάνατο 559 άτομα
Η ιστορία του κορεατικού και του ιρακινού Boeing
Σοκ και οδύνη έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing στην εμπόλεμη ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας.
Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά όπου επιβατικό αεροπλάνο εμπλέκεται στα «δίχτυα» εχθροπραξιών και διεθνών γεωπολιτικών παιχνιδιών.
Σύμφωνα με τη γαλλική Liberation, την 1η Σεπτεμβρίου του 1983, αεροσκάφος της Korea Air Lines «χτυπήθηκε» από σοβιετικούς πυραύλους. Το κορεατικό Boeing, πραγματοποιώντας τη διαδρομή Νέα Υόρκη – Σεούλ, εισέβαλε στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης, με τα ρωσικά αεροσκάφη να καταρρίπτουν άμεσα το κορεάτικο Boeing. Και οι 269 επιβαίνοντες βρέθηκαν νεκροί.
Παρομοίως, στις 3 Ιουλίου του 1988, ιρακινό Airbus κατερρίφθη από το πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, οδηγώντας στο θάνατο και τους 290 επιβαίνοντες. Η κατάρριψη του ιρακινού αεροπλάνου πραγματοποιήθηκε στα Στενά του Ορμούζ. Οι μετέπειτα αμερικανικές κυβερνήσεις αναγνωρίζοντας το λάθος τους, ζήτησαν συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης