Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (πρωθυπουργός Τουρκίας) – Το Ισραήλ επιχειρεί συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα – Ανύπαρκτος ο ΟΗΕ

tags :
Erdogan (πρωθυπουργός Τουρκίας) – Το Ισραήλ επιχειρεί συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα – Ανύπαρκτος ο ΟΗΕ
«Γιατί ιδρύθηκε ο ΟΗΕ; Έχει συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη;» διερωτήθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός
Δριμεία επίθεση στο Ισραήλ για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές του επιχειρήσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού αλλά και οξεία κριτική στον ΟΗΕ, τον οποίο κατηγόρησε για ανυπαρξία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Σε ομιλία του σε συνέδριο της Κωνσταντινούπολης ο Erdogan εξαπέλυσε την πιο σκληρή επίθεση του κατά του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας πως «το Ισραήλ επιχειρεί τη συστηματική γενοκτονία των Παλαιστινίων»
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους καταστάσεις. Από το 1948, όταν και ιδρύθηκε το Ισραήλ, είμαστε μάρτυρες αυτής της συστηματικής γενοκτονίας κάθε ημέρα και κάθε μήνα. Μα πάνω από όλα είμαστε μάρτυρες αυτής της συστηματικής γενοκτονίας σε κάθε Ραμαζάνι» τόνισε ο Erdogan, ο οποίος κλιμακώνει τις λεκτικές του επιθέσεις κατά του Ισραήλ ενόψει και των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία που είναι προγραμματισμένες για τις 10 Αυγούστου.
Αλλά από τα πυρά του Erdogan δεν γλίτωσε ούτε η Δύση ούτε ο ΟΗΕ.
«Ο δυτικός κόσμος παραμένει σιωπηλός, όπως κάνει και ο ισλαμικός κόσμος. Επειδή αυτοί που χάνουν τις ζωές τους είναι Παλαιστίνιοι, των οποίων οι φωνές δεν ακούγονται» τόνισε ο Ergodan, βάζοντας στο στόχαστρο του τον ΟΗΕ.
«Τι κάνουν τα Ηνωμένα Έθνη; Για ποιο λόγο ιδρύθηκαν; Για την παγκόσμια ειρήνη; Συνεισφέρει στην παγκόσμια ειρήνη; Όχι. Υπηρετούν μόνο τη μυστική τους ατζέντα» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Αλλά ο Erdogan αναφέρθηκε και στην ανυπαρξία των ισλαμιστικών κρατών, και κυρίως στα σουνιτικά κράτη του Αραβικού Κόλπου.
«Ρωτάω τον Ισλαμικό κόσμο. Δεν σπάει η καρδιά σας; Ξεχάστε τη Δύση, εάν η οικογένεια σου δεν σε αγκαλιάσει, τι περιμένεις να κάνουν οι άλλοι;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο Erdogan αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο των Παλαιστινίων Mahmoud Abbas.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης