Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Μεγάλα τα πλεονεκτήματα ενός ισχυρού ευρώ - Η νομισματική πολιτική δεν αποτελεί πανάκεια

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Μεγάλα τα πλεονεκτήματα ενός ισχυρού ευρώ - Η νομισματική πολιτική δεν αποτελεί πανάκεια
Οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες δεν θα πρέπει να «χαλαρώσουν» για τη Γαλλία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble
Η Ευρώπη πρέπει να επικεντρωθεί στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, τόνισε από το Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Απαντώντας στις ανησυχίες της Γαλλίας για το ισχυρό ευρώ, ο Γερμανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι ένα ισχυρό νόμισμα έχει πολλά πλεονεκτήματα.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ο Schaeuble επανέλαβε την άποψή του ότι μπορεί να δώσει χρόνο για μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια.

Κατά της παράτασης για τη μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας 
Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble.
Ο Schaeuble υποστήριξε, μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk, ότι η παράταση δεν πρόκειται να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση εμπιστοσύνης που αυτή τη στιγμή πιέζει τη γαλλική οικονομία.
«Οι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες δεν θα πρέπει να «χαλαρώσουν» για τη Γαλλία», ανέφερε.
Κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, τον οποίο υποδέχθηκε στο Βερολίνο, ο Schaeuble τόνισε την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, για την προώθηση των ευρωπαϊκών ζητημάτων.
"Γερμανία και Γαλλία πρέπει να συνεργαστούν για ένα σταθερό ευρώ", δήλωσε ο Schaeuble, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.
Να σημειωθεί εδώ πως τα σχόλια του Γερμανού αξιωματούχου για το ευρώ δεν είναι τυχαία.
Τους τελευταίους μήνες το Παρίσι έχει ξεκινήσει μια "εκστρατεία" υπέρ της ανάγκης αποδυνάμωσης του ευρώ.
Η ανησυχία της Γαλλίας για τη διαρκή ισχυροποίηση του ευρώ είναι έκδηλη...
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γάλλος αξιωματούχος μετέβη στο Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί και να συζητήσει το καίριο αυτό ζήτημα με τον Schaeuble.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης