Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παντοάν (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας) – Να επαναξιολογηθεί ο θεσμός της τρόικας στη διαχείριση των κρίσεων – Εξασθενεί η ζήτηση στην Ευρώπη

tags :
Παντοάν (ΥΠΟΙΚ Ιταλίας) – Να επαναξιολογηθεί ο θεσμός της τρόικας στη διαχείριση των κρίσεων – Εξασθενεί η ζήτηση στην Ευρώπη
Η ανάπτυξη πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής της Ευρώπης
Την ανάγκη να επαναξιολογηθεί ο θεσμός της τρόικας αναφορικά με τη διαχείριση των κρίσεων ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν (Pier Carlo Padoan), υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να θέσει στο επίκεντρο της πολιτικής της την τόνωση της ανάπτυξης.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι η πολιτική για την οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να κατευθυνθεί στον τομέα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι η επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε κράτη που έχουν υψηλό δημόσιο χρέος.
«Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το υψηλό δημόσιο χρέος είναι να αποκαταστήσεις την ανάπτυξη» τόνισε ο Παντοάν, αναφέροντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική, η οποία θα παρέχει μια σχετική ευελιξία στα κράτη-μέλη για την ικανοποίηση των δημοσιονομικών στόχων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά θα προχωρούν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο Παντοάν τόνισε ότι η δημοσιονομική προσπάθεια σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να συνεχιστεί, αν και υπογράμμισε πως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα των δομικών μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιταλίας, ο Padoan υποστήριξε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει μια εξαιρετικά φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης