Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χαστούκι» του ΔΝΤ στις ΗΠΑ - Υποβαθμίζει στο +1,7% την ανάπτυξη για το 2014 - Μήνυμα προς την Fed για τη διατήρηση των επιτοκίων

tags :
«Χαστούκι» του ΔΝΤ στις ΗΠΑ - Υποβαθμίζει στο +1,7% την ανάπτυξη για το 2014 - Μήνυμα προς την Fed για τη διατήρηση των επιτοκίων
Στο +3% η ανάπτυξη το 2015 - Μηδενικά τα επιτόκια της Fed και μετά τα μέσα του 2015
Στην επί τα χείρω αναθεώρηση της ανάπτυξης των ΗΠΑ προβαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εγείροντας σημαντικές ανησυχίες στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, το Ταμείο σε έκθεσή του για την αμερικανική οικονομία, εκτιμά πως η ανάπτυξη το 2014 θα περιοριστεί στο +1,7%.
Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη +2%. Ωστόσο, η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας το α’ 3μηνο του 2014 τροποποίησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Για το 2015, το ΔΝΤ αναμένει ανάπτυξη +3% - ρυθμός που αποτελεί τον υψηλότερο από το 2005!
«Εάν επιβεβαιωθούν οι προοπτικές ανάπτυξης, τότε οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να μειώσουν το δείκτη ανεργίας και θα αυξήσουν τις νέες θέσεις εργασίας» τονίζει παράλληλα, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως ο ρυθμός ανάκαμψης της αγοράς εργασίας θα παραμείνει αργός.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική της Fed, το ΔΝΤ καθιστά αναγκαία τη διατήρηση των μηδενικών επιτοκίων τουλάχιστον έως τα μέσα του 2015.
«Τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν μηδενικά και μετά τα μέσα του 2015, εξαιτίας της αδύναμης ανάκαμψης στην αγοράς εργασίας αλλά και των περιορισμένων πληθωριστικών πιέσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης