Τελευταία Νέα
Διεθνή

Air France- KLM: Κατά 3,8% μείωσε το λειτουργικό της κόστος το β΄ 3μηνο 2014

tags :
Air France- KLM: Κατά 3,8% μείωσε το λειτουργικό της κόστος το β΄ 3μηνο 2014
Ως στόχος έχει τεθεί η περαιτέρω μείωση των εξόδων και του λειτουργικού κόστους
Ο όμιλος Air France-KLM ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μειώσει περαιτέρω τα έξοδά της, σε μια συνέχεια των προσπαθειών που έφεραν μείωση των ζημιών το β΄τρίμηνο 2014.
Ο όμιλος στάθηκε ισχυρός απέναντι στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, που έπληξαν πολλές άλλες επιχειρήσεις, και δημοσίευσε μείωση της τάξεως του 3,8% στο λειτουργικό της κόστος το β΄τρίμηνο 2014, αλλά και μείωση 152 εκατ. ευρώ στη καθαρή ζημιά, σε ετήσια βάση.
Συγκεκριμένα, η ζημιά της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι 158 εκατ. ευρώ το β΄τρίμηνο 2013.
Η μείωση του λειτουργικού κόστους προήλθε κυρίως από μια περικοπή στην μισθολογία, κατά 3,4% και στα καύσιμα, κατά 5,6%.
Ωστόσο, μειωμένα παρουσιάστηκαν και τα έσοδα, από 6,54 δισ. ευρώ στα 6,45 δισ. ευρώ, που επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, που ευθύνονται για μία περικοπή 168 εκατ. ευρώ από τα έσοδα των πωλήσεων.
Ο όμιλος, αν και παρουσιάστηκε, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου του, ευχαριστημένος για τα αποτελέσματα, εντούτοις έχει χαμηλώσει τις προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς, καθώς έχει χαμηλές κρατήσεις θέσεων.
Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης έχει επηρεαστεί από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που ολοένα και κερδίζουν μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης