Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fuchs (Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες) – Είναι ώρα να «χτυπήσουμε» τη Ρωσία εκεί που πονάει – Να μειώσουμε τις αγορές φυσικού αερίου

Fuchs (Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες) – Είναι ώρα να «χτυπήσουμε» τη Ρωσία εκεί που πονάει – Να μειώσουμε τις αγορές φυσικού αερίου
Λιγότερες αγορές αερίου σημαίνουν λιγότερο συνάλλαγμα για τη Ρωσία
Την ανάγκη η Γερμανία να προχωρήσει σε περισσότερες και κυρίως σε αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επισημαίνει ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας, Michael Fuchs.
Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschland funk, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να πλήξει τη Ρωσία».
«Κατά τη γνώμη μου το ισχυρότερο πλήγμα που μπορούμε να επιφέρουμε στη Ρωσία είναι να μειώσουμε τις ποσότητες φυσικού αερίου που αγοράζουμε. Η Γερμανία έχει και άλλες εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας φυσικού αερίου, πέραν της Ρωσίας, όπως είναι για παράδειγμα η προμήθεια με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Το να αγοράζουμε λιγότερο φυσικό αέριο σημαίνει και λιγότερο συνάλλαγμα για τη Ρωσία» υπογραμμίζει ο Fuchs.
Σύμφωνα με τον Fuchs, η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Ρωσία στην Ουκρανία, αρχικά με την προσάρτηση της Κριμαίας και κατόπιν με τη στήριξη των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία που είχε ως αποτέλεσμα και την κατάρριψη του αεροπλάνου των Malaysian Airlines είναι απαράδεκτη.
«Πιστεύω πως πλέον είναι αναγκαίο να επιβάλλουμε περισσότερες και αυστηρότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ευχάριστες ούτε προς τους Γερμανούς επιχειρηματίες, ακόμα και αν οδηγήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε δυσάρεστες και δύσκολες καταστάσεις» τόνισε ο Fuchs.
Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι παραμένουν διχασμένοι για τη στάση που πρέπει να τηρήσουν απέναντι στη Ρωσία, καθώς αν και ο αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών υποστηρίζει ότι η Γερμανία μπορεί να καλύψει με άλλους εναλλακτικούς τρόπους τις ενεργειακές της ανάγκες, αυτό δεν συμβαίνει για μια σειρά μικρότερων ευρωπαϊκών κρατών.
Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πως η Ρωσία θα αντιδράσει σε αυτήν την κίνηση και ποια «αντίποινα» θα επιλέξει για να «χτυπήσει» με τη σειρά της την εύθραυστη ευρωπαϊκή οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης