Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιβύη: Στις φλόγες η μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων στην Τρίπολη - Ακυβέρνητη η χώρα

Λιβύη: Στις φλόγες η μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων στην Τρίπολη - Ακυβέρνητη η χώρα
Η φωτιά ξέσπασε όταν ρουκέτα έπληξε μία από τις δεξαμενές, η οποία περιέχει 6,6 εκατ. λίτρα καυσίμου
Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί δεξαμενές πετρελαίου στην Τρίπολη, εν μέσω των σφοδρών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα της Λιβύης.
Η κυβέρνηση της Λιβύης ζήτησε διεθνή βοήθεια για να σβήσει η φωτιά και κάλεσε τις αντιμαχόμενες παραστρατιωτικές ομάδες να σταματήσουν τις συγκρούσεις στην πόλη, ώστε να μπορέσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας να κατασβέσουν την πυρκαγιά.
Η φωτιά ξέσπασε όταν ρουκέτα έπληξε μία από τις δεξαμενές, η οποία περιέχει 6,6 εκατ. λίτρα καυσίμου, ενώ συνολικά οι δεξαμενές στο χώρο αποθήκευσης αυτόν περιέχουν τουλάχιστον 90 εκατ. λίτρα καυσίμου.
Η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες οι οποίοι ζουν στην περιοχή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω φόβων πως οι δεξαμενές μπορεί να εκραγούν και τόνισε ότι η φωτιά μπορεί να προκαλέσει «ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή».
Ωστόσο, η εκκένωση της περιοχής δεν είναι εύκολη, λόγω της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα.
Ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας τονίζει ότι αρκετές χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να στείλουν αεροπλάνα και μία ομάδα εμπειρογνωμόνων στην περιοχή.
Εντωμεταξύ η χώρα φαίνεται να είναι ακυβέρνητη καθώς η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης δυσκολεύεται να επιβάλει την τάξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης