Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά 7,6% για το ασήμι - Με απώλειες 1,1% έκλεισε ο χρυσός

tags :
Βουτιά 7,6% για το ασήμι - Με απώλειες 1,1% έκλεισε ο χρυσός
Με απώλειες 1,1% στα 1.540 δολάρια ανά ουγγιά έκλεισε ο χρυσός, μετά την τιμή ρεκόρ των 1.570 δολαρίων που κατέγραψε χθες, λόγω της ανοδικής πορείας του δολαρίου και την υποτίμηση του πολύτιμου μετάλλου μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Osama bin Laden. Την ίδια στιγμή, το ασήμι κατέγραψε ραγδαία πτώση 7,6% τερματίζοντας στα 42,59 δολάρια ανά ουγγιά.
Ο χρυσός έκλεισε σε χαμηλό ημέρας στις συναλλαγές της Τρίτης, αφού νωρίτερα διαπραγματευόταν στα 1.544 δολάρια ανά ουγγιά για την παράδοση του Ιουνίου.
Το ασήμι κατέγραψε σημαντικές απώλειες στις συναλλαγές της Τρίτης, στον απόηχο της ανακοίνωσης του CME ότι θα αυξήσει και πάλι τα margins για το πολύτιμο μέταλλο. Η τιμή για την παράδοση του Ιουλίου έφτασε να διαπραγματεύεται στα 43,71 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, για να κλείσει στα 42,59 δολάρια ανά ουγγιά με πτώση 7,6%.
Υπενθυμίζεται ότι η CME ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε αύξηση των απαιτήσεων για margin στα 16.200 δολάρια ανά συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης από τα 14.513 δολάρια που ίσχυε προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης