Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνονται οι φήμες για την υποψηφιότητα του Στρος Καν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας

Εντείνονται οι φήμες για την υποψηφιότητα του Στρος Καν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας
Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, να θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ωστόσο, ο σοσιαλιστής πρώην υπουργός Οικονομικών δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του, καθώς λήγει η προθεσμία για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.
Σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις, ο Στρος-Καν, θα νικήσει τον συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί, στην περίπτωση που οι δύο βρεθούν αντιμέτωποι στις εκλογές για την προεδρία της Γαλλίας τον προσεχή Απρίλιο. Στις 13 Ιουλίου λήγει προθεσμία να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για να συμμετάσχει στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών. Οι προβλέψεις ότι θα το κάνει και, ειδικότερα, ότι θα το ανακοινώσει πολύ πριν από τη λήξη της προθεσμίας, έχουν πολλαπλασιαστεί, μετά την σειρά επισκέψεων που πραγματοποίησε στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.
Άλλο δημοσίευμα σε ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάνει λόγο ότι ο Στρος Καν θα ανακοινώσει τη συμμετοχή του στις 28 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα μιας περιόδου δύο εβδομάδων, κατά την οποία οι υποψήφιοι των σοσιαλιστικών «προκριματικών» πρέπει να υποβάλουν επίσημα την υποψηφιότητα τους. Άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ενδέχεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του στα τέλη Μαΐου, μετά από τη σύνοδο κορυφής των δυνάμεων της G8 στην Γαλλία.
Στο μεταξύ, σάλο προκάλεσε ένα περιοδικό όταν ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί, μια άλλη πιθανή υποψήφια, ανακοίνωσε την συμμετοχή της προκειμένου να ενισχυθούν οι πιθανότητες του Στρος-Καν. Η Ομπρί, βέβαια, διέψευσε αυτές τις πληροφορίες και τις χαρακτήρισε «ανοησίες», όμως η στάση της ήρθε πολύ αργά για να αποτρέψει τις υπαινιγμούς των μέσων ότι τα πράγματα οδηγούνται σε σύγκρουση. «Την απάντηση θα την ‘έχετε τον Ιούνιο. Προς το παρόν όλα τα υπόλοιπα είναι κουτσομπολιά», τόνισε σε δηλώσεις της η Ομπρί.
Το συμβόλαιο του Στρος-Καν με το ΔΝΤ, που τον υποχρεώνει να παραιτηθεί αν κάνει οποιαδήποτε είσοδο στην εθνική πολιτική, παρατείνει την σιωπή του επί του θέματος και εντείνει την αγωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης