Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο P. Moscovici υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν - Διεκδικεί το οικονομικό χαρτοφυλάκιο

Γαλλία: Ο P. Moscovici υποψήφιος για τη θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν - Διεκδικεί το οικονομικό χαρτοφυλάκιο
Τέλος στις φήμες - Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Pierre Moscovici (Πιερ Μοσκοβισί), είναι και επισήμως ο υποψήφιος Επίτροπος της Γαλλίας για την Κομισιόν.
Η επιλογή του προέδρου Francois Hollande (Φρανσουά Ολάντ), επιβεβαιώνει την πρόθεση της Γαλλίας να διεκδικήσει το οικονομικό χαρτοφυλάκιο.
Όπως όλα δείχνουν ο νέος Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, θα είναι ο Σοσιαλιστής P. Moscovici.
Άλλωστε το γεγονός ότι ο νέος Επίτροπος Οικονομικών θα προέρχεται από τους Σοσιαλιστές, είχε επιβεβαιώσει και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker (Ζαν Κλωντ Γιούνκερ).
Σημειώνεται πως ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών, Olli Rehn (Όλι Ρεν) προέρχεται πολιτικά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Η συγκεκριμένη θέση θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τον επαναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη.
Ωστόσο, το πεδίο δράσης του χαρτοφυλακίου που θα ανατεθεί στον Moscovici, ελεί υπό συζήτηση, λόγω των επιφυλάξεων που διατύπωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfang Schaeuble, απέναντι στην ιδέα να ανατεθεί στη Γαλλία η ευθύνη για την επιβολή της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ΕΕ.
"Δεν θα είναι ένα δώρο για τον Μοσκοβισί, γιατί η αξιοπιστία και η αμεροληψία του θα αμφισβητούνται συνεχώς", δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.
Η ιδέα δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ειδικά για την οικονομική ανάκαμψη μέσω των επενδύσεων συζητείται με τον Juncker.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης