Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Πορτογαλίας με ΕΕ και ΔΝΤ για την οικονομική στήριξη ύψους 78 δισ ευρώ

Συμφωνία Πορτογαλίας με ΕΕ και ΔΝΤ για την οικονομική στήριξη ύψους 78 δισ ευρώ
Σε συμφωνία κατέληξε η Πορτογαλία με με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πακέτο διάσωσης της χώρας, το οποίο θα είναι τριετούς διάρκειας, ενώ η χώρα θα πρέπει να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ έως το 2013, όπως ανακοίνωσε επισήμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζοσέ Σόκρατες.
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κατέληξε σε μια "καλή συμφωνία", όπως την χαρακτήρισε ο Σόκρατες, με την ΕΕ και το ΔΝΤ που είχαν αναλάβει να διαπραγματευτούν το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που είχε ζητήσει η Λισαβόνα.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Πορτογαλία πέτυχε να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους που θέτει για τη μείωση του ελλείμματός της στο πλαίσιο του τριετούς σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας που διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
"Θέλω να αναγγείλω στους Πορτογάλους ότι η κυβέρνηση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία με τις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τη χώρας μας", είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. "Η κυβέρνηση κατέληξε σε μια καλή συμφωνία που προασπίζεται την Πορτογαλία", πρόσθεσε, χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του ποσού που θα λάβει η Λισαβόνα.
Εδώ, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία το σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας θα ανέλθει στα 78 δισ. ευρώ και θα είναι τριετούς διάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης