Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τις νέες κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Άνοδος στις ευρωαγορές με φόντο τις νέες κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας
O πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε στο +0,2%
Με κέρδη τερμάτισαν σήμερα, Τρίτη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, χαιρετίζοντας τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εις βάρος της Ρωσίας.
Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε στο +0,2% και τις 342 μονάδες.
Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο στο +0,29% και τις 6.792 μονάδες, και ο γαλλικός CAC 40 στο +0,5% και τις 4.366 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε στο +0,58% και τις 9.598 μονάδες.
Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων επιχειρηματιών που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Ρωσίας, V. Putin, με την κατηγορία ότι επωφελήθηκαν από την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας ή ότι υποστήριξαν έμπρακτα την αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας.
Παράλληλα η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε τέσσερις οντότητες, μεταξύ αυτών και σε μια τράπεζα, για τους ίδιους λόγους. Τα στοιχεία των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων θα δημοσιοποιηθούν αύριο στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.
Στον κατάλογο με τις κυρώσεις της ΕΕ περιλαμβάνονται ήδη 87 πρόσωπα, μεταξύ αυτών και αρκετά μέλη του ρωσικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας, καθώς και 20 οντότητες εναντίον των οποίων έχει επιβληθεί απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.
Στόχος είναι να εμποδιστούν οι επενδύσεις σε κάποιους τομείς στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, κυρίως στον τομέα των κατασκευών, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, όπως διευκρίνισε μια άλλη ευρωπαϊκή πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης