Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (Ιρλανδός πρωθυπουργός): Ευχαριστεί την Ευρώπη, προειδοποιεί τους πιστωτές

Kenny (Ιρλανδός πρωθυπουργός): Ευχαριστεί την Ευρώπη, προειδοποιεί τους πιστωτές
Ευχαρίστησε την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, ο νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Enda Kenny για την υποστήριξή τους στον ιρλανδικό λαό κατά την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός σε συνέντευξή του κατέστησε σαφές ότι η υποστήριξη των εταίρων της ευρωζώνης έσωσε την ιρλανδική οικονομία από τα χειρότερα. «Να θυμάστε αυτό: Η ΕΚΤ υπήρξε πολύ καλή προς την Ιρλανδία. Και προέβησαν σε σημαντικές και εκτεταμένες ενέσεις ρευστότητας στα κεφάλαια των τραπεζών μας. Ο κ. Trichet είναι πολύ καλός φίλος της Ιρλανδίας», είπε χαρακτηριστικά ο Kenny.
«Η Γερμανίδα Καγκελάριος, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών και άλλοι έχουν φερθεί πολύ ευνοϊκά στις αποφάσεις που έχει πάρει η Ιρλανδία. Και η νέα κυβέρνηση έχει πάρει σημαντικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.
Τέλος, ο Kenny μιλώντας σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο λίγο πριν την αναχώρησή του για τις ΗΠΑ για συναντήσεις με επενδυτές στη Νέα Υόρκη, είπε ότι ο ίδιος θέλει η Ιρλανδία να ξεπληρώσει με τον δικό της τρόπο και αρνήθηκε να επιβάλλει χαμηλούς συντελεστές στην φορολογία της χώρας.
«Το μήνυμά μου προς τη Wall Street είναι ότι υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, μια νέα αίσθηση των προτεραιοτήτων, καθώς και μια νέα κατεύθυνση. Η Ιρλανδία είναι ανοικτή για επιχειρήσεις και δεν θα αλλάξει το συντελεστή της φορολογίας των επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης