Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Ελκυστικότερη η κερδοσκοπία στις πρώτες ύλες με τέτοια επιτόκια"

«Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσει η τιμή του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι», αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bayerische Landesbank αναφερόμενος στις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλά.
«Αλλά πέραν του παράγοντα των εξελίξεων στον αραβικό κόσμο, σημαντικό ρόλο παίζει η ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας κυρίως στις γοργά αναπτυσσόμενες χώρες. Είναι επίσης η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που ακολουθούν οι ΗΠΑ, που καθιστούν ελκυστικότερη την κερδοσκοπία με τις πρώτες ύλες».
Αρκεί να θυμηθούμε ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου η αμερικανική κεντρική τράπεζα, FED, στήριξε την οικονομία της χώρας με την χορήγηση φθηνού χρήματος. Σήμερα ποια είναι η επιρροή της Αλ Κάιντα στις χρηματαγορές;
«Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί αυτό. Φυσικά και προκαλεί αλλαγές στην συμπεριφορά της οικονομίας η τρομοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η κατανάλωση, κάποιες επενδύσεις δεν γίνονται, καθώς το ρίσκο αυξάνεται. Και αυτό αφορά περισσότερο τις διεθνείς επενδυτικές δραστηριότητες. Είναι επίσης τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι που έχουν κόστος, καθώς απαιτούν την πρόσληψη περισσότεροι προσωπικού», καταλήγει ο γερμανός οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης