Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Ραχόι (ισπανός πρωθυπουργός): Έτος ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας το 2014 – Η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει

Μ. Ραχόι (ισπανός πρωθυπουργός): Έτος ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας το 2014 – Η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει
Η οικονομική βελτίωση αντικατοπτρίζεται και στην αγορά εργασίας, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας, τόνισε
Έτoς ανάκαμψης της ισπανικής οικονομίας χαρακτήρισε το 2014 ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, τονίζοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται πλέον από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη ήρθε για να μείνει.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο και πριν την ανάπαυλα του Αυγούστου, έκανε έναν πολιτικό και οικονομικό απολογισμό των επτά πρώτων μηνών του έτους, ενώ αναφέρθηκε και στις προσδοκίες μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως επισήμανε, «η Ισπανία έχει περάσει από τη μοιρολατρία και την απαισιοδοξία στη λογική αισιοδοξία», προσθέτοντας ότι η οικονομία της παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ανάπτυξη που ήρθε για να μείνει».
Σημείωσε ακόμη ότι η οικονομική βελτίωση ήδη αντικατοπτρίζεται και στην αγορά εργασίας, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν έχει μεταφραστεί αυτή η βελτίωση με καθαρότερο τρόπο όπως τώρα.
Τέλος, επισήμανε ότι με την επιστροφή από τις διακοπές, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την οικονομική ανάπτυξη και την εργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης