Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aντιδράσεις στην ΕΕ για την υποψηφιότητα της Ιταλίδας υπ. Εξωτερικών για την Κομισιόν - Θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή έναντι της Ρωσίας

Aντιδράσεις στην ΕΕ για την υποψηφιότητα της Ιταλίδας υπ. Εξωτερικών για την Κομισιόν - Θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή έναντι της Ρωσίας
Η κ . Mogherini θεωρείται ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί την C. Ashton στη θέση της Ύπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας
Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της υπουργού Εξωτερικών Federica Mogherini, για την Κομισιόν,με ζήτημα αιχμής την φιλική της στάση προς την Ρωσία.
Μάλιστα η κ . Mogherini θεωρείται ένα από τα φαβορί για να διαδεχθεί την Catherine Ashton στη θέση της Ύπάτης Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).
Ο κ. Renzi ανακοίνωσε την υποψηφιότητα  - η οποία ήταν γενικά αναμενόμενη - με επιστολή του προς τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής J. C. Juncker.
Η κ. Mogherini 41 ετών, θεωρείται ότι είναι μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων για την διαδοχή της κ. Ashton στην ηγεσία της διπλωματίας της ΕΕ και για μια θέση αντιπροέδρου της Κομισιόν, μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Ωστόσο ορισμένα κράτη της Ε.Ε. εκφράζουν ανησυχία τόσο για την έλλειψη εμπειρίας της Μogherini στη διεθνή σκηνή, όσο και για το γεγονός ότι η πολιτικός διάκειται ευνοϊκά, όπως λένε, έναντι της Ρωσίας.
Μέχρι στιγμής υποψηφιότητες για τα μέλη της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν υποβάλει οι 25 από τις 28 κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του κ. Juncker.
Η επόμενη Κομισιόν αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης