Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jim Rogers: "Οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν επειδή δεν υπάρχουν αποθέματα"

Jim Rogers:
Οι τιμές του πετρελαίου θα συνεχίσουν να αυξάνονται παρά τις πρόσφατες απώλειες που κατέγραψαν στις διεθνείς συναλλαγές, επειδή φθίνουν τα αποθέματα πετρελαίου, εκτιμά ο Jim Rogers.
«Που υπάρχει πετρέλαιο; Θέλω να μάθω που είναι το πετρέλαιο. Ξέρετε γιατί ανεβαίνει το πετρέλαιο; Επειδή πλέον δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο Πού είναι το πετρέλαιο; θέλω ακόμα να μάθω πού είναι το πετρέλαιο; Ξέρεις γιατί η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει; Επειδή δεν υπάρχει πετρέλαιο», είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος επενδυτής.
Ωστόσο, εάν οι τιμές ανέβουν σε πολύ υψηλά επίπεδα οι προσπάθειες για την ανεύρεση και των τελευταίων σταγόνων πετρελαίου θα ενταθούν, πριν ξεκινήσουν οι έρευνες για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τον Rogers. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο ο ίδιος προέβλεψε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν κατά την επόμενη δεκαετία.
«Αν το πετρέλαιο φτάσει να διαπραγματεύεται στα 300 δολάρια ανά βαρέλι θα ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις ακόμα και κάτω από το παλάτι του Buckingham», τόνισε ο Rogers.
«Ας υποθέσουμε ότι δεν θα μειωθεί κατά 6%, αλλά κατά 4%. Αυτό σημαίνει ότι σε 25 χρόνια δεν υπάρχει πετρέλαιο σε οποιαδήποτε τιμή», είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου «θα βλάψει κάποιους ανθρώπους πολύ άσχημα και ορισμένες εταιρείες θα οδηγηθούν εκτός του συστήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης