Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφίγγει ο κλοιός για 11 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες - Fed και FDIC ζητούν βελτίωση των resolution plans, ώστε να αποφευχθεί μια νέα κρίση

Σφίγγει ο κλοιός για 11 μεγάλες αμερικανικές τράπεζες - Fed και FDIC ζητούν βελτίωση των resolution plans, ώστε να αποφευχθεί μια νέα κρίση
Fed και FDIC απορρίπτουν ως μη αξιόπιστα τα resolution plans του 2013...
Βελτίωση των resolution plans (σχέδια εκκαθάρισης) των 11 μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών ζητούν οι αμερικανικές αρχές.
Ειδικότερα, τόσο η κεντρική τράπεζα, η Fed, όσο και η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp), η FDIC απορρίπτουν ως μη αξιόπιστα τα resolution plans των 11 μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ για το 2013.
Πιο συγκεκριμένα, ζητούν από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε βελτιώσεις των σχεδίων εκκαθάρισης, μέσω υλοποίησης σημαντικών αλλαγών, προκειμένου οι τράπεζες να είναι σε θέση να ζητήσουν προστασία από πιστωτές, εάν κινδυνεύσουν με κατάρρευση, χωρίς όμως ταυτόχρονα να τεθεί κίνδυνος να ξεσπάσει μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση.
Οι αμερικανικές τράπεζες, με assets που ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια έχουν προθεσμία για τις αναγκαίες βελτιώσεις μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Εάν και τα νέα σχέδια δεν κριθούν ικανοποιητικά, τότε θα ληφθεί απόφαση για την υλοποίηση συντονισμένων δράσεων με στόχο τη βελτίωση των σχεδίωνm εκκαθάρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης