Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τρομάζει» αγορές και επιχειρήσεις η επιθετικότητα της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας - Δεν φοβάται την απομόνωση ο Putin

«Τρομάζει» αγορές και επιχειρήσεις η επιθετικότητα της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας - Δεν φοβάται την απομόνωση ο Putin
Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας, ότι η Ρωσία σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, άσκησε ισχυρές πιέσεις χθες στη Wall Street
Φουντώνει η ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με τις αγορές να φοβούνται ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες, την ώρα που η Μόσχα αναπτύσσει 20.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Πολωνίας, ότι η Ρωσίας σχεδιάζει εισβολή στην Ουκρανία, άσκησε ισχυρές πιέσεις χθες στη Wall Street, σχολιάζει το CNBC.
O David Ader, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην CRT Capital για τα αμερικανικά ομόλογα σημειώνει:
«Τι ειρωνία, να τιμούμε την επέτειο από το ξέσπασμα του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου».
Και πρόσθεσε ότι στον απόηχο των δηλώσεων του υπ. Εξωτερικών της Πολωνίας, κάποιοι επενδυτές εγκατέλειψαν τα assets υψηλού ρίσκου.
Οι traders εκτιμούν ότι οι εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και στη διαμάχη Ρωσίας – Ουκρανίας, η οποία έχει στρέψει ΗΠΑ και Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, έχουν τη δύναμη να αναστατώσουν τις αγορές.
Η καθηγήτρια του Georgetown, Angela Stent σημειώνει ότι ο Putin δεν ακούει πλέον τις συμβουλές των φιλελεύθερων οικονομολόγων, οι οποίοι θεωρούν ότι η οικονομία της Ρωσίας πρέπει να ενσωματωθεί στην παγκόσμια οικονομία.
Και προσθέτει ότι ο Putin φαίνεται να ακολουθήσει τις συμβουλές μιας ομάδας που δεν νοιάζεται για τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας και τη μετατροπή της σε εχθρό της Δύσης.
Την ίδια ώρα, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, όπως η Exoon Mobil, εκφράζουν τις ανησυχίες τους στον Λευκό Οίκο.
Η επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ, να και κατανοεί την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να ακυρώσει όλες αυτές τις συμφωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης