Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα για τη Γερμανία η γεωπολιτική ένταση με τη Ρωσία – Σε χαμηλά 2,5 ετών οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο

Ισχυρό πλήγμα για τη Γερμανία η γεωπολιτική ένταση με τη Ρωσία – Σε χαμηλά 2,5 ετών οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούνιο
Πτώση 3,2% σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο
Ισχυρό πλήγμα για την οικονομία της Γερμανίας αποτελεί η διαταραχή των σχεσεών της με τη Ρωσία, και αυτό αποτυπώνεται στις βιομηχανικές της παραγγελίες.
Τον Ιούνιο, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των 2,5 τελευταίων ετών.
Ειδικότερα, σημείωσαν πτώση 3,2% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, όταν είχαν υποχωρήσει 1,6%, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Οι οικονομολόγοι έπεσαν εντελώς έξω στις προβλέψεις τους, καθώς ανέμεναν άνοδο 0,3%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση διεύρυνε τις κυρώσεις της σε βάρος της Ρωσίας, με τη γερμανική οικονομία να βιώνει τις συνέπειες, την ώρα που η Bundesbank επικαλείται τη γεωπολιτική ανησυχία ως παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει σε στασιμότητα την οικονομία στο β΄τρίμηνο του 2014, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας στην Ευρώπη.
«Το κλίμα στη Γερμανία επιδεινώνεται, οι επιχειρήσεις το ξανασκέφτονται πριν επενδύσουν και η ατμομηχανή της οικονομίας «τραυλίζει», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Holger Sandte, επικεφλαής οικονομολόγος για την Ευρώπη, στη Nordea Markets.
Ωστόσο εμφανίζεται καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως για όσο διάστημα δεν επιδεινώνεται η κρίση στην Ουκρανία, η επίδραση θα είναι περιορισμένη και η ανάπτυξη θα επιστρέψει στο γ΄τρίμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης