Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενδείξεις ύπαρξης και «άλλου Σνόουντεν» – Νέα διαρροή εγγράφων ασφαλείας

ΗΠΑ: Ενδείξεις ύπαρξης και «άλλου Σνόουντεν» – Νέα διαρροή εγγράφων ασφαλείας
Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN
Για ύπαρξη ενός νέου... Σνόουντεν, ο οποίος διαρρέει στον Τύπο έγγραφα ασφαλείας των ΗΠΑ, κάνουν λόγο αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει νέο άτομο που διαρρέει έγγραφα εθνικής ασφαλείας, όπως ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA), Έντουαρντ Σνόουντεν, ανέφεραν αξιωματούχοι στο CNN.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, απόδειξη των παραπάνω αποτελεί δημοσίευμα βασισμένο σε έγγραφα εθνικής ασφαλείας στην ιστοσελίδα The Intecept, ενημερωτικό portal του δημοσιογράφου Γκλεν Γκρίνγουολντ, που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν διαρροές του Σνόουντεν.
To δημοσίευμα επικεντρώνεται στην αύξηση των ονομάτων των γνωστών τρομοκρατών ή των ύποπτων για τρομοκρατία στις βάσεις δεδομένων της αμερικανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα.
Παράλληλα, το άρθρο παρουσιάζει έγγραφα του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας με ημερομηνία Αύγουστος του 2013, μετά τη φυγή Σνόουντεν από τις ΗΠΑ προκειμένου να γλιτώσει από τις κατηγορίες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν θα μπορούσε να είναι ο Σνόουντεν αυτός που είχε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα.
Ο ίδιος ο Γκρίνγουολντ έχει επισημάνει σε συνεντεύξεις του, αλλά και μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι οι αποκαλύψεις Σνόουντεν έχουν «εμπνεύσει» πολλούς και ότι υπάρχουν πολλοί με ικανότητες και γνώσεις πληροφορικής που θα μπορούσαν να συνεχίσουν στο μονοπάτι που άνοιξε ο πρώην σύμβουλος της NSA.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο τηλεοπτικό δίκτυο ότι ερευνούν τη νέα πηγή διαρροών και ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν την προέλευσή της, όπως και ότι ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές πόσα έγγραφα έχουν διαρρεύσει αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχουν.
Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι τέτοια έγγραφα φέρουν τη σήμανση «Μυστικά» και «ΝΟFORN», που υποδηλώνει ότι δεν πρέπει να γίνουν γνωστά σε ξένες κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης