Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» -2,3% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο - Στον απόηχο της απρόσμενης επιστροφής της Ιταλίας στην ύφεση στο β΄τρίμηνο του 2014

tags :
«Βουτιά» -2,3% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο - Στον απόηχο της απρόσμενης επιστροφής της Ιταλίας στην ύφεση στο β΄τρίμηνο του 2014
Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη του ιταλικού ΑΕΠ με ρυθμό 0,1% στο β΄τρίμηνο του 2014
(upd) Στην ύφεση επέστρεψε η ιταλική οικονομία στο β΄τρίμηνο του 2014, εκπλήσσοντας αρνητικά αναλυτές και αγορές.
Στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, έως και -2,5%.
Τελικά ο ιταλικό δείκτης τερμάτισε στο -2,34% και στις 19.509 μονάδες.
Ειδικότερα, το ιταλικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,2% στο β΄τρίμηνο του 2014, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή ανάπτυξη με ρυθμό 0,1%.
Στο α΄τρίμηνο του 2014 η ιταλική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 0,1%, γεγονός που καταδεικνύει την επιστροφή στην ύφεση, σε τεχνικό επίπεδο, μετά από δύο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης.
Κατά συνέπεια, η Ιταλία βρίσκεται και τεχνικά πλέον σε ύφεση, καθώς ολοκλήρωσε δύο τρίμηνα με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στην ευρωζώνη, συρρικνώθηκε κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν ανάπτυξη κατά 0,1%.
«Παρά τις υποσχέσεις και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζει να είναι αρνητική» γράφει η εφημερίδα La Repubblica στη διαδικτυακή της έκδοση.
Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η πρώτη κίνηση στην οποία μπορεί να προχωρήσει τώρα η κυβέρνηση του Matteo Renzi, είναι ο περιορισμός των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους Ιταλούς πολίτες.

(Πρώτη Ενημέρωση: Τετάρτη 6/8/2014 12:31)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης