Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στη Wall υπό τον φόβο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

tags :
Νέες απώλειες στη Wall υπό τον φόβο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει νέα πτώση -1,64%, στα 3 δολάρια
Νέες ισχυρές απώλειες καταγράφουν σήμερα, Τετάρτη, οι δείκτες στη Wall Street, στη σκιά των φόβων για νέα κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης και υπό το βάρος σεναρίων περί ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Αναλυτικότερα, πτώση -0,85% καταγράφει ο Dow και στις 16.429 μονάδες.
Στο -0,70% και στις 4.353 μονάδες υποχωρεί ο Nasdaq.
Απώλειες -0,30% σημειώνει και ο S&P 500, στις 1.912 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει νέα πτώση -1,64%, στα 3 δολάρια.
Εν τω μεταξύ ενδείξεις αναζωπύρωσης της ρωσο-ουκρανικής διαμάχης σκιάζουν για ακόμη μια φορά τις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τα αντίποινα που ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin σε βάρος της Δύσης, αλλά και για το ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Radoslaw Sikorski, προειδοποιεί ότι η Ρωσία ετοιμάζει στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Sikorski, του οποίου η χώρα συγκαταλέγεται σε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναζητούν την πιο σκληρή απάντηση στην πολιτική του Κρεμλίνου για την Ουκρανία, δήλωσε ότι τυχόν εισβολή θα πραγματοποιηθεί υπό το πρόσχημα μιας ειρηνευτικής επιχείρησης.
Άλλωστε η Ρωσία, απηύθυνε χθες έκκληση για ανθρωπιστική αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της «καταστροφής».
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά -7% τον Ιούνιο, χάρη στη μεγάλη μείωση των εισαγωγών πετρελαιοειδών, ωστόσο η αντίδραση των επενδυτών ήταν περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης