Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renaissance Capital: Οι ρωσικές επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις, η οικονομία λειτουργεί

Renaissance Capital: Οι ρωσικές επιχειρήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις, η οικονομία λειτουργεί
Ο Igor Vayn εμφανίζεται αισιόδοξος για τις ενισχυόμενες σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα και το Ιράν, αλλά και για το μέλλον των ρωσικών επιχειρήσεων εν μέσω κυκεώνα κυρώσεων

«Οι ρωσικές επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από ένα νέο σκληρότερο γύρο κυρώσεων, είτε αυτός προέρχεται από το εξωτερικό, είτε από το εσωτερικό», ανέφερε στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής επενδυτικής τράπεζας, Renaissance Capital (RenCap), Igor Vayn.
Οι δηλώσεις έρχονται λίγο πριν την επίσημη απάντηση της Ρωσίας στις κυρώσεις των Δυτικών, που περιλαμβάνει την απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων, ενώ, πλέον, αναμένεται η απάντηση της άλλης πλευράς.
Χθες, ο δείκτης Micex, της χρηματιστηριακής αγοράς της Ρωσίας, έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, ενώ πτωτική πορεία ακολουθεί και τώρα, μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων της Ρωσίας στη Δύση, στο -1,23% και στις 1,318.20 μονάδες.
«Στην πραγματικότητα, η ρωσική οικονομία λειτουργεί», τόνισε ο Vayn, ενώ υπογράμμισε ότι «πολιτικά κίνητρα» κρύβονται πίσω από κάποιες ενδείξεις επιβράδυνσης της ρωσικής οικονομίας.
«Υπό την πίεση των κυρώσεων θα είμαστε σε θέση για νέες πρωτοβουλίες», υποστήριξε ο Vayn, αποδεικνύοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ρωσικής οικονομίας.
Ανέφερε, μάλιστα, και ένα παράδειγμα αντιμετώπισης των κυρώσεων από τον κλάδο της εστίασης, λέγοντας πως, «τα εστιατόρια θα μπορούσαν να αλλάξουν τα προσφερόμενα πιάτα και τις τιμές αυτών».
«Είναι μόνο ένα πολύ, πολύ μικρό παράδειγμα που δείχνει πως σκέφτονται οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, για να διατηρήσουν, αλλά και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους με διαφορετικό τρόπο», σχολίασε ο Vayn, ενώ συμπλήρωσε ότι με την ίδια λογική λειτουργούν και οι μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις.
Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο, σε όσα ανέφερε ο Vayn στο CNBC, είναι πως δηλώνει αισιόδοξος για την ενίσχυση των σχέσεων της Ρωσίας με την Κίνα και το Ιράν, υποδεικνύοντας, ίσως, έτσι και τον δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Vladimir Putin.
Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες των ρωσικών επιχειρήσεων, τόνισε ο Vayn, ενώ, ως προς την RenCap, είπε χαρακτηριστικά, «καταφέρνουμε παρά τις δυσκολίες από την ουκρανική διένεξη και το σύνολο των κυρώσεων (εκατέρωθεν) να κάνουμε την επιχείρησή μας, έναν πραγματικά διεθνή οργανισμό, πάντα με γνώμονα τις ρωσικές ρίζες μας, και το κάνουμε αυτό στρέφοντας την επιχείρησή μας, στις ανερχόμενες αγορές και τις οικονομίες του τρίτου κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης