Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετριάζει τις απώλειες ο χρυσός - Στα 35,02 δολ. στις ασιατικές αγορές

tags :
Μετριάζει τις απώλειες ο χρυσός - Στα 35,02 δολ. στις ασιατικές αγορές
Μετρίασαν τις απώλειες τους οι τιμές του χρυσού στις ασιατικές αγορές, ενώ το ασήμι συνεχίζει την φθίνουσα πορεία του αγγίζοντας στις συναλλαγές τα 35,02 δολάρια ανά ουγγιά.
Λίγες ώρες αφού ο χρυσός έκλεισε στα 1.481,40 δολάρια ανά ουγγιά στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στην ανατολική Ασία το πολύτιμο μέταλλο παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης για την παράδοση Ιουνίου, αγγίζοντας τα 1.486,30 δολάρια. Υπενθυμίζεται, ότι ο χρυσός στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall κατέγραψε την μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή από τα μέσα Μαρτίου.
Το ασήμι, ωστόσο, επέκτεινε σήμερα τις απώλειές του, υποχωρώντας κάτω από τα 35 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ χθες έκλεισε στα 36,24 δολάρια στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης. Η ραγδαία πτώση της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση για το ασήμι από την 1η Δεκεμβρίου του 2008.
Οι τιμές για το χρυσό και το ασήμι έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών, καθώς και επειδή πολλές αναπτυσσόμενες χώρες της αγοράς αύξησαν τα επιτόκια τους για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό.
"Τα μαθήματα είναι δύο: Το πρώτο είναι ότι οι αγορές πέφτουν πολύ πιο γρήγορα και δύσκολα από ότι ανεβαίνουν, ενώ κατά δεύτερον, τα μεγάλα sell-off προκλήθηκαν μάλλον από μία οικονομική φουσκα της αγοράς που έσκασε στην πιο απροσδόκητη στιγμή", σύμφωνα με τους αναλυτές της ΜF Global.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης