Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο αμερικανικός σιδηρόδρομος ο επόμενος στόχος της Αλ Κάιντα

Ο αμερικανικός σιδηρόδρομος ο επόμενος στόχος της Αλ Κάιντα
Νέες επιθέσεις σχεδιάζει έναντι των ΗΠΑ η Αλ Κάιντα όλο αυτό το διάστημα, ώστε να είναι έτοιμη στη δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας αυτή τη φορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, τον Φεβρουάριο του 2010 η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον τρένων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μη συγκεκριμένες περιοχές, την ημέρα της 10ης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου 2001
Η Αλ Κάιντα σκόπευε να προκαλέσει τον εκτροχιασμό τρένων, σαμποτάροντας τις σιδηροδρομικές γραμμές, ώστε να πέσουν σε μια κοιλάδα ή από μια γέφυρα. Μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο μια φορά καθώς και τα νέας τεχνολογίας τρένα διαθέτουν ειδικό σύστημα φρένων που σημαίνει ότι ακόμα και αν εκτροχιάζονταν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ανατρέπονταν.
Αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών δήλωσε πως τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοικία του μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ αποκαλύπτουν την πρόθεση της οργάνωσης να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες με ευρείας κλίμακας επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις και σε σημαδιακές ημερομηνίες, όπως επέτειοι και εθνικές εορτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης