Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνέχιση του ράλι των εμπορευμάτων εύχεται η αμερικανική κυβέρνηση

Συνέχιση του ράλι των εμπορευμάτων εύχεται η αμερικανική κυβέρνηση
Ενώ οι αγορές φαίνεται να έχουν γυρίσει την πλάτη στο δολάριο, το αμερικανικό νόμισμα φαίνεται πως απροσδόκητα κέρδισε ένα καινούριο σύμμαχο: την αγορά εμπορευμάτων.
Εν μέσω μπαράζ ρευστοποιήσεων σε επενδύσεις σε πετρέλαιο, χαλκό και ασήμι για κατοχύρωση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, το δολάριο ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή καταφύγια.
Η μοναδική καλή προοπτική του δολαρίου φαίνεται πως είναι η ενίσχυση που παρουσιάζουν τα commodities, που έχουν οδηγηθεί σε υψηλά περισσότερων από δύο ετών, καθώς το νόμισμα υποχωρεί εδώ και πέντε μήνες.
Υπάρχουν, φυσικά, πολλοί που αμφιβάλλουν ότι τα commodities θα συνεχίσουν το ράλι τιμών που καταγράφουν και υπάρχουν και αρκετοί λόγοι γι’ αυτό. Οι πιο προφανείς είναι τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της Fed αλλά και το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ.
Ωστόσο, όσο πιο αργά οι επενδυτές εξετάσουν την ιδέα ότι η ραγδαία άνοδος των commodities αποτέλεσε μια ακόμη οικονομική φούσκα της αγοράς, τόσο το καλύτερο για το δολάριο. «Δεν νομίζω ότι οι επενδυτές θα αποφασίσουν αύριο ότι όλα αυτά είναι απλά ένας τρόμος», δήλωσε ο Steven Englader, επικεφαλής της στρατηγικής ομάδας των G10 της Citigroup στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης