Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας η εκλογή Erdogan; - Ομαδικά πυρά από το Βερολίνο

Τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας η εκλογή Erdogan; - Ομαδικά πυρά από το Βερολίνο
Πλήθος πολιτικών "φωνών" αποδοκιμάζει την εκλογή του R.T. Erdogan
Ως τροχοπέδη στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αποκωδικοποιούν αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί την εκλογή του R.T. Erdogan στο προεδρικό αξίωμα της χώρας.
Μάλιστα, πλήθος πολιτικών «φωνών» - ακόμη και εντός της κυβέρνησης της Angela Merkel - αποτιμούν αρνητικά την εκλογή του R.T. Erdogan στο ύπατο αξίωμα της Τουρκίας.
 «Η Τουρκία του Erdogan δεν έχει θέση στην Ευρώπη» επισήμανε ο γενικός γραμματέας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) – εταίρων της Angela Merkel. Μάλιστα, ο υψηλά ιστάμενος του γερμανικού κόμματος ζήτησε την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Άγκυρα.
Παρόμοια βέβαια, στάση τηρούν και οι Πράσινοι, με τον συμπρόεδρο του κόμματος, Cem Özdemir,  να τονίζει πως «η Τουρκία του Erdogan είναι ένα όλο και περισσότερο απολυταρχικό κράτος».
Εντυπωσιακό είναι μάλιστα και το γεγονός πως ο Cem Özdemir είναι τουρκικής καταγωγής!
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Elmar Brok αποσαφήνισε πως «εάν ο Erdogan μεταμορφώσει την Τουρκία σε απολυταρχικό κράτος, αυτό θα καταστρέψει την βάση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ».
Άλλωστε, η στάση της Άγκυρας στην ουκρανική κρίση έχει δημιουργήσει σημαίνουσες έριδες, καθώς οι φωνές για άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων πληθαίνουν διαρκώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης