Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλό έξι ετών η ανεργία τον Ιούνιο – Υποχώρησε στο 6,4%

Βρετανία: Σε χαμηλό έξι ετών η ανεργία τον Ιούνιο – Υποχώρησε στο 6,4%
Μείωση των μέσων αποδοχών στο β' τρίμηνο κατά 0,2%
Στο χαμηλότερο επίπεδο έξι ετών υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία τον Ιούνιο, αν και την ίδια στιγμή υποχώρησαν οι μέσες αποδοχές, γεγονός που ενδεχομένως να ασκήσει πιέσεις στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αυξήσει τα επιτόκια.
Ειδικότερα, η ανεργία υποχώρησε στο 6,4% τον Ιούνιο, ή κατά 132.000 άτομα, στα 2,08 εκατομμύρια, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014, η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Οι αποδοχές αυξάνονται με μέτριο ρυθμό. Οι μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό μόλις 0,6% στο β' τρίμηνο του 2014, που αποτελεί τον αργότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2001, που ξεκίνησαν οι ανάλογες εγγραφές.
Συμπριλαμβανομένων των μπόνους, οι μέσες αποδοχές υποχώρησαν κατά 0,2%.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Τράπεζας της Αγγλίας, περιμένουν να δουν αύξηση των αποδοχών με πιο σταθερό ρυθμό πριν αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων, τα οποία βρίσκονται κοντά στο μηδέν από τον Μάρτιο του 2009.
Όσον αφορά τους εργαζομένους, οι συνολικά απασχολούμενοι έφθασαν στα 30,6 εκατομμύρια, ή στο 73% του εργατικού δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης