Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 50% των Γερμανών δεν γνωρίζει πότε χτίστηκε το Τείχος του Βερολίνου!

Το 50% των Γερμανών δεν γνωρίζει πότε χτίστηκε το Τείχος του Βερολίνου!
Στις 13 Αυγούστου του 1961 η έναρξη της οικοδόμησης του Τείχους
Στη λήθη φαίνεται πως «βουλιάζει» η ύπαρξη του Τείχους του Βερολίνου, καθώς το 50% των Γερμανών δεν γνωρίζει πότε ακριβώς χτίστηκε το μεγαλύτερο σύμβολο του ψυχροπολεμικού πολέμου.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 53 ετών από την έναρξη της οικοδόμησης του Τείχους, γερμανική δημοσκόπηση καταδεικνύει πως το 50% δεν γνωρίζει πως η κατασκευή του Τείχους ξεκίνησε το 1961.
Μάλιστα, στις ηλικίες 14 – 29 τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι ακόμη πιο απογοητευτικά, καθώς μόλις το 32% γνωρίζει τι ακριβώς συντελέστηκε το βράδυ της 13ης Αυγούστου του 1961.
Συγκεκριμένα, το σύμβολο της διχοτομημένης Γερμανίας ξεκίνησε να χτίζεται από ανατολικογερμανούς στρατιώτες τα μεσάνυχτα της 13ης Αυγούστου του 1961.
Το Τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε το 1989, σηματοδοτώντας τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου και το «τέλος» του υπαρκτού κομμουνισμού.
Βέβαια, το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου βάφτηκε αρκετές φορές στο αίμα, καθώς τουλάχιστον 302 ανατολικογερμανοί σκοτώθηκαν από «πυρά» στρατιωτών, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στη δυτική πλευρά της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης