Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 1% πλησιάζει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου - Απτόητοι οι επενδυτές μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Το 1% πλησιάζει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου - Απτόητοι οι επενδυτές μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ
Οι αγορές αναζητούν ασφάλεια μπροστά στην απειλή μιας νέας ύφεσης στην Ευρωζώνη
Πλησίον του 1% υποχωρεί η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να εμπιστεύονται την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι συρρικνώθηκε το β' 3μηνο του έτους κατά 0,2%.
Πλέον η Γερμανία βρίσκεται σε μια κλειστή λέσχη εθνών που είναι σε θέση να δανειστούν για μια δεκαετία με επιτόκιο μικρότερο του 1%.
Αυτήν την ώρα η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,013%, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη και στο 1,011%, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1989, όταν και το πρακτορείο Bloomberg άρχισε να συλλέγει τα σχετικά στοιχεία.



Οι στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν ένα τέτοιο σενάριο να συμβαίνει επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει ένα ιαπωνικού στυλ αποπληθωριστικό σπιράλ.
Παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα, οι επενδυτές κινητών αξιών στην Ευρώπη κρίνουν ανεπαρκή τα μέτρα τόνωσης που έχουν ληφθεί.
Ακόμα και μετά την απόφαση του αρνητικού καταθετικού επιτοκίου, οι δείκτες προσδοκιών για τον πληθωρισμό συνεχίζουν την πτώση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης