Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Υποτίμησε τις διαθέσεις της Καγκελαρίου Merkel o Putin - Δεν «μπλόκαρε» τις κυρώσεις που πλήττουν τη Γερμανία

tags :
Financial Times: Υποτίμησε τις διαθέσεις της Καγκελαρίου Merkel o Putin - Δεν «μπλόκαρε» τις κυρώσεις που πλήττουν τη Γερμανία
O Putin τελικά δεν γνωρίζει και τόσο καλά την Καγκελάριο, αναφέρουν ιοι Financial Times
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, δεν υπολόγισε σωστά τις διαθέσεις και την αποφασιστικότητα της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, σχολιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
«Ο Vladimir Putin έζησε για πέντε χρόνια στην πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, κατά τη δεκαετία του ΄80, ως αξιωματικός της αντικατασκοπείας της σοβιετικής KGB.
Υπερηφανεύεται λοιπόν ότι καταλαβαίνει καλά τη Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.
Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα, η εμπειρία του προφανώς είναι ξεπερασμένη, καθώς δεν αντελήφθη τις προθέσεις της Merkel, όσον αφορά την ουκρανική κρίση.
Όπως σημειώνουν οι FT, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε τον περασμένο μήνα στην επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.
Ο Putin περίμενε από τη Γερμανία να αντισταθεί σε μέτρα που θα έπλητταν τους γερμανούς εξαγωγείς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Το Βερολίνο πρωταγωνίστησε στην απόφαση για τις κυρώσεις.
«Ο Putin είναι ένα στέλεχος της KGB παλιάς κοπής.
Κρατά διάφορες επιλογές ανοιχτές και προσπαθεί να διχάσει την ΕΕ και τη Δύση με διμερείς επαφές», λέει ο Αντρέας Σόκενχοφ, αντιπρόεδρος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών στην Bundestag.
«Η καγκελάριος αφιέρωσε πάρα πολλή ώρα και ενέργεια για να εξασφαλίσει μια ενιαία ευρωπαϊκή θέση».
Όπως σημειώνουν οι FT, o ρώσος πρόεδρος δεν είναι ο πρώτος ηγέτης που παρερμηνεύει τις προθέσεις της Merkel.
Ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, υπέπεσε στο ίδιο λάθος όταν πίστεψε ότι η καγκελάριος θα τον στήριζε στην αντίθεσή του προς την υποψηφιότητα Jean Claude Juncker για την προεδρία της Κομισιόν.
Όμως το λάθος του Putin είναι πολύ σοβαρότερο., καθώς οι ενέργειές του στην Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, τον περασμένο Μάρτιο, τον απομάκρυναν από τον μόνο ευρωπαίο ηγέτη που μπορούσε να βρει μια διπλωματική λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης