Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Δεν έχει τέλος η μεγαλομανία του Kim Yong Un - Ανάγκασε τον εξαθλιωμένο λαό του να δωρίσει χαλκό για την ανέγερση αγαλμάτων

Β. Κορέα: Δεν έχει τέλος η μεγαλομανία του Kim Yong Un - Ανάγκασε τον εξαθλιωμένο λαό του να δωρίσει χαλκό για την ανέγερση αγαλμάτων
Οι περισσότεροι κάτοικοι της Β. Κορέας αναγκάστηκαν να αγοράσουν χαλκό από την ανοιχτή αγορά
Δεν έχει τέλος η μεγαλομανία του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Kim Yong Un.
Την ώρα που ο λαός βυθίζεται στην εξαθλίωση, το καθεστώς της Πιόνγιανγκ ανάγκασε τους κατοίκους της πόλης Sinuiju, να δωρίσουν μέταλλο για την ανέγερση δύο νέων μεγαλοπρεπών  αγαλμάτων των ηγετών της Βόρειας Κορέας, Kim Il-sung και Kim Jong-il, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το DailyNK, μεταδίδει ο Guardian!




Η καμπάνια ξεκίνησε τον Ιούνιο, με τις αρχές να συλλέγουν χαλκό στα ταμεία «αφοσίωσης» όπως αποκαλούνται.
Οι περισσότεροι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αγοράσουν χαλκό από την ανοιχτή αγορά, γεγονός που προκάλεσε άνοδο της τιμής, με τους εμπόρους να ανταποκρίνονται στη ζήτηση, εισάγοντας χαλκό από την Κίνα.
Η Βόρεια Κορέα επισήμως δεν έχει σύστημα φορολόγησης, μετά την κατάργησή του με…φανφάρες τη δεκαετία του ’70.
Αντ΄αυτού, οι πολίτες αναγκάζονται να κάνουν δωρεές στο κράτος από τη σχολική ηλικία και καθ΄όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους, σημειώνει ο Guardian.
Αυτές οι de facto |πληρωμές φόρων, μπορεί να αποτελούνται από χρυσό ή χαλκό, ιατρικά βότανα ή την ίση αξία τους σε μετρητά, η οποία υπολογίζεται με βάση τις τιμές της αγοράς και όχι τις κρατικές τιμές.
Σημειώνεται ότι η Β. Κορέα δεν δημοσιεύει αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία.
Το 2011 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ υπολογίστηκε στα 1.800 δολ. ενώ εκτιμάται ότι εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν από υποσιτισμό.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης