Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανήλθε ο ουκρανικός… φόβος στη Wall - «Έχασε» 50 μονάδες ο Dow

tags :
Επανήλθε ο ουκρανικός… φόβος στη Wall - «Έχασε» 50 μονάδες ο Dow
Στο +0,27% ο Nasdaq
Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν σήμερα, Παρασκευή, οι αμερικανικοί δείκτες, με τους γεωπολιτικούς κινδύνους να ξανατίθενται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα, ο Dow υποχώρησε στο -0,30% και τις 16.663 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,01% και τις 1.955 μονάδες.
Αντίθετα, ο Nasdaq ενισχύθηκε στο +0,27% και τις 4.465 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -0,62% και τα 3,20 δολάρια.
Νωρίτερα, τo α’ 3μηνο του 2015 «βλέπει» την αύξηση των επιτοκίων ο James Bullard, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fed.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης επισήμανε πως τα πρόσφατα μακροοικονομικά μεγέθη είναι αρκετά ισχυρά και κινούνται εντός των προβλέψεων της Fed.
Ως εκ τούτου, εκτίμησε πως η αύξηση των μηδενικών επιτοκίων θα επέλθει νωρίτερα του αναμενομένου.
Την ίδια ώρα, μακριά από τους στόχους της για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας φαίνεται πως βρίσκεται η Fed, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Narayana Kocherlakota, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός τραπεζίτης τάχθηκε εναντίον της πρόωρης αύξησης των επιτοκίων, τονίζοντας πως oι στόχοι της Fed για τον πληθωρισμό και την ανεργία δεν έχουν επιτευχθεί ακόμη.
«Ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί κάτω του 2% έως το 2018» εκτίμησε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας την πρότερη τοποθέτησή του.
Όσον αφορά την ανεργία, εξέφρασε την ελπίδα να υποχωρήσει στο 5,7% έως το τέλος του 2014.
Παράλληλα, στην επί τα χείρω αναθεώρηση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ για το 2014 προέβη η Philadelphia Federal Reserve.
Ειδικότερα, βάσει έρευνας μεταξύ 43 οικονομολόγων, η Philly Fed εκτιμά πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ για το 2014 θα αυξηθεί κατά +2,1% έναντι +2,4% της προηγούμενης εκτίμησης.
Παράλληλα, για το 2015 αναμένει επιτάχυνση της ανάπτυξης στο +3,1%.
Όσον αφορά τα εναπομείναντα 3μηνα, η Philly Fed «βλέπει» ανάπτυξη +3% για το γ’ 3μηνο (+2,9% η προηγούμενη εκτίμηση) και +3,1% για το δ’ 3μηνο (+3,2% η προηγούμενη εκτίμηση).
Η υποβάθμιση των οικονομικών εκτιμήσεων εδράζεται στα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας.
Για το γ’ 3μηνο, η Philly Fed εκτιμά πως η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 6,1% και για το δ’ 3μηνο στο 6%.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, οι αναλυτές «βλέπουν» επίταση των πληθωριστικών πιέσεων στο 2,1% τόσο για το γ’ όσο και για το δ’ 3μηνο (1,8% και 1,9% αντίστοιχα, η προηγούμενη εκτίμηση).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης