Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Νέα παρέμβαση με αιχμές κατά της ΕΚΤ για το ισχυρό ευρώ – Αναγκαία η αποδυνάμωση του

tags :
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Νέα παρέμβαση με αιχμές κατά της ΕΚΤ για το ισχυρό ευρώ – Αναγκαία η αποδυνάμωση του
Η ΕΚΤ να δράσει προκειμένου το ευρώ να διαμορφωθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα
Νέα παρέμβαση με σαφείς αιχμές κατά της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να αποδυναμωθεί το ενιαίο νόμισμα και να επανέλθει, όπως είπε, σε «πιο φυσιολογικά επίπεδα».
Σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Sapin, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες και ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν στασιμότητα της γαλλικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του 2014, έχει κλιμακώσει τις πιέσεις του προς την ΕΚΤ για την ανάληψη δράσης για την αποδυνάμωση του ισχυρού ευρώ.
«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ευθύνες και ανάμεσα σε αυτές είναι και το ζήτημα της νομισματικής πολιτικής. Αποφάσεις έχουν ληφθεί και πρέπει να εφαρμοστούν έως το τέλος, προκειμένου το ευρώ να διαμορφωθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, τα οποία αντιστοιχούν περισσότερο στην πραγματική του αξία στις διεθνείς αγορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά ενώ έχει δεσμευτεί παράλληλα για ένα πρόγραμμα στοχευμένης χρηματοδότησης των τραπεζών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης