Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
Προειδοποιήσεις Ομπάμα προς το καθεστώς της Συρίας
Την ολοκλήρωση της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας που είχε παραδώσει το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Η καταστροφή πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cape Ray στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Το χημικό οπλοστάσιο είχε μεταφερθεί στο πλοίο μετά τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου του 2013 με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας και η καταστροφή τους με υδρόλυση ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου.
«Σήμερα έγινε ένα σημαντικό επίτευγμα στη συνεχή προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής με την εξουδετέρωση του συριακού αποθέματος που μας είχε παραδοθεί» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας λόγο για «σημαντικό ορόσημο» στις διεθνείς προσπάθειες για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.
Ο Ομπάμα πάντως έσπευσε να προειδοποιήσει το καθεστώς της Συρίας πως οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις προκειμένου να διαπιστώσει πως αυτό συμμορφώνεται με τις διεθνείς υποχρεώσεις του.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης