Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Θα σας πνίξουμε στο αίμα» απειλούν τις ΗΠΑ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους – Προειδοποιεί για «χτυπήματα» Αμερικανών

tags :
«Θα σας πνίξουμε στο αίμα» απειλούν τις ΗΠΑ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους – Προειδοποιεί για «χτυπήματα» Αμερικανών
Βάρβαρη οργάνωση οι τζιχαντιστές του ISIS τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα
Για χτυπήματα κατά Αμερικανών πολιτών όπου και αν βρίσκονται προειδοποιούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) εάν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ πλήξουν μαχητές της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση, και στο οποίο απεικονίζεται η φωτογραφία ενός Αμερικανού που είχε αποκεφαλιστεί την περίοδο της κατοχής του Ιράκ από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Θα σας πνίξουμε όλους στο αίμα».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα διεμήνυσε χθες πως οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική κατά των τζιχαντιστών, τους οποίους χαρακτήρισε βάρβαρη οργάνωση, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ έχουν εθνικό συμφέρον να περιορίσουν το Ισλαμικό Κράτος που – όπως είπε – αποτελεί απειλεί όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για ολόκληρη την περιοχή.
«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο αμερικανικός στρατός θα συνεχίσει να εκτελεί περιορισμένες αποστολές για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων» είπε ο Ομπάμα, ο οποίος επί της ουσίας έδωσε το πράσινο φως για την εμπλοκή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ από την χώρα το 2011.
Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις των Κούρδων και του Ιράκ κατάφεραν να ανακαταλάβουν το μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα στη Μοσούλη από τους τζιχαντιστές, ενώ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του Ιράκ να αποτρέψουν κάθε φαινόμενα διχασμού που αποδυναμώνουν την χώρα.
Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτοξεύουν απειλές κατά των ΗΠΑ.
Στις αρχές του μήνα, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν κινητοποιηθεί ύστερα από τη δημοσιοποίηση μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν φωτογραφίες της σημαίας του Ισλαμικού Κράτους με φόντο το Λευκό Οίκο και άγνωστο κτήριο σε κάποια πόλη των ΗΠΑ με την αμερικανική σημαία, τις οποίες συνόδευε το εξής κείμενο: «Είμαστε στο κράτος σας. Είμαστε στις πόλεις σας. Είμαστε στους δρόμους σας. Είστε οι στόχοι μας όπου και αν βρίσκεστε».
«Οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία θα περάσουν σύντομα και από εδώ» ανέφερε το κείμενο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης