Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέο υψηλό 14 ετών ο Nasdaq – Ώθηση στη Wall από την αγορά ακινήτων

tags :
Σε νέο υψηλό 14 ετών ο Nasdaq – Ώθηση στη Wall από την αγορά ακινήτων
Στο +0,48% ο Dow
Σε υψηλό 14 ετών έκλεισε και σήμερα, Τρίτη, ο Nasdaq, με τους επενδυτές να «χαιρετίζουν» τα θετικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων.
Ειδικότερα, ο Dow ενισχύθηκε στο +0,48% και τις 16.920 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,43% και τις 4.258 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,50% και τις 1.982 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +2,51% και τα 3,27 δολάρια.
Νωρίτερα, κατά 15,7% αυξήθηκαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, στο ετήσια προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,09 εκατ. έναντι 973 χιλ. τον Ιούνιο.
Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οχτώ μηνών.
Οι άδειες για νέες κατασκευές, που αποτελούν σημάδι της μελλοντικής ζήτησης, αυξήθηκαν κατά 8,1% στο ετήσια προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,05 εκατ από 973.000 τον Ιούνιο.
Παράλληλα, ελαφρά άνοδο σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, οδηγούμενος από τα υψηλότερα κόστη για τρόφιμα, αν και ο συνολικός ρυθμός πληθωρισμού επιβραδύνθηκε σε σχέση με τις έντονα ανοδικές τάσεις νωρίτερα μέσα στη χρονιά.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση τον Ιούλιο στο 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης σήμερα, Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014.
Οι τιμές των τροφίμων σημείωσαν άνοδο 0,4%, ωστόσο το κόστος ενέργειας υποχώρησε για πρώτη φορά από τον Μάρτιο και συγκεκριμένα κατά 0,3%.
Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων δηλαδή των τιμών τροφίμων και ενέργειας, ενισχύθηκε επίσης κατά 0,1%.
Οι τιμές καταναλωτή τους τελευταίους 12 μήνες έχουν σημειώσει άνοδο 2%, λιγότερη έναντι του Ιουνίου, ενώ ο δομικός δείκτης καταναλωτή για το ίδιο διάστημα έχει ενισχυθεί 1,9%, όπως και τον Ιούνιο.
Η FED θεωρεί τον δομικό δείκτη περισσότερο ακριβές βαρόμετρο όσον αφορά τις πληθωριστικές τάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης