Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Προβλέπει ντόμινο οικονομικών κρίσεων αν δεν αλλάξει το τραπεζικό σύστημα

Roubini: Προβλέπει ντόμινο οικονομικών κρίσεων αν δεν αλλάξει το τραπεζικό σύστημα
Αποκλείει ο Nouriel Roubini, την περίπτωση εξόδου κάποιας χώρας από την ζώνη του ευρώ μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, ενώ εκτιμά ότι θα επέλθουν αρκετές αλλαγές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Ο Dr Doom, όπως είναι ευρέως γνωστός στις αγορές, σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία ή η Ιρλανδία θα μπορούσαν να βγουν από το ευρώ και όχι να παραμείνει σε «μόνιμη στασιμότητα ή ύφεση».
Με την Ισπανία να καταφέρνει να παραμένει μακριά από τα ίδια προβλήματα των αδυνάτων της ευρωζώνης τους τελευταίους μήνες, ο Roubini πιστεύει ότι η αγορά είναι «πιθανώς ικανοποιημένη» για τις πιθανότητες της Μαδρίτης να υποπέσουν στα ίδια λάθη και να ζητήσει την οικονομική στήριξη της Ευρώπης, ωστόσο, εξακολουθεί να ανησυχεί ιδιαίτερα για το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, που είπε ότι οι ΗΠΑ καταλήγουν να κάνουν το σωστό αφού πρώτα έχουν δοκιμάσει κάθε άλλη εναλλακτική λύση. Έτσι, οι ΗΠΑ θα κάνουν το σωστό, το ερώτημα είναι κατά πόσον θα είναι πολύ αργά», δήλωσε ο Roubini.
Ερωτηθείς για το αν θα είναι ο Barack Obama ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, o Roubini είπε πως είτε πρόκειται για τον Obama είτε για κάποιον αντίπαλό του, ίσως να αποδειχθεί ότι είναι σε θέση να κάνει πολλά για το έλλειμμα μέχρι το 2014.
Ντόμινο οικονομικών κρίσεων προβλέπει ο ίδιος αν, όπως λέει, δεν υπάρξουν ριζικές μεταρρυθμίσεις στο τραπεζικό σύστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης