Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Οδεύει προς νέο ρεκόρ στον τουρισμό – Υποδέχθηκε 8,3 εκατ. τουρίστες τον Ιούλιο

Ισπανία: Οδεύει προς νέο ρεκόρ στον τουρισμό – Υποδέχθηκε 8,3 εκατ. τουρίστες τον Ιούλιο
Πάνω από τις προβλέψεις κινούνται τα νούμερα και για τον Αύγουστο
Προς νέο ρεκόρ στον τουρισμό οδεύει η Ισπανία, χάρη στη μεγάλη εισροή τουριστών, κυρίως Βρετανών και Γάλλων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014, το Ινστιτούτο Τουρισμού της Ισπανίας, τον Ιούλιο επισκέφθηκαν τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου 8,3 εκατ. τουρίστες, ήτοι 5,9% περισσότεροι έναντι του ίδιου μήνα το 2013.
Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, τον Ιούλιο καταγράφηκε αύξηση του τουριστικού ρεύματος σχεδόν απ' όλες τις χώρες, εκτός της Γερμανίας, της Ρωσίας και μερικών λατινοαμερικάνικων κρατών.
Οι βρετανοί τουρίστες (η Βρετανία αποτελεί την κύρια αγορά για την Ισπανία) αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Ιούλιο, ήτοι οι αφίξεις βρετανών τουριστών έφθασαν στο 23%, ακολουθούμενοι από τους Γάλλους (+12,4%), ενώ οι γερμανοί τουρίστες ήταν λιγότεροι κατά 1,1%.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, εκτιμάται ότι και ο Αύγουστος κινείται σε πολύ καλά επίπεδα, με τις υπάρχουσες προβλέψεις για τον μήνα να φαίνεται προς το παρόν ότι θα ξεπεραστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης