Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δηλώσεις της Yellen της FED για άνοδο των επιτοκίων ενισχύουν το δολάριο διεθνώς - Στα 1,3235 δολάρια υποχώρησε το ευρώ

Οι δηλώσεις της Yellen της FED για άνοδο των επιτοκίων ενισχύουν το δολάριο διεθνώς - Στα 1,3235 δολάρια υποχώρησε το ευρώ
Στο -0,34% οι απώλειες για το ευρώ μετά τις δηλώσεις της FED
Νέα πτώση σημειώνει το ευρώ μετά τις δηλώσεις της επικεφαλής της FED J. Yellen η οποία τόν ισε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν.
Ειδικότερα, μιλώντας στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Jackson Hole, η Yellen επικεφαλής της Fed εκτίμησε πως «εάν οι στόχοι επιτευχθούν γρήγορα, τότε τα επιτόκια θα αυξηθούν ταχύτερα».
Οι δηλώσεις αυτές συνέβαλλαν στην άνοδο του δολαρίου απόρροια του γεγονότος ότι η FED βλέπει το οριστικό τέλος της οικονομικής κρίσης για τις ΗΠΑ και για να αποτρέψει την ακραία υπερθέρμανση της οικονομίας που θα γεννήσει άλλα προβλήματα σχεδιάζει αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί στο -0,34% και τα 1,3235 δολάρια ανά ευρώ, «χάνοντας» και το τεχνικό σημείο των 1,33 δολαρίων.
Ωστόσο, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται και έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων.
Πιο αναλυτικά, το δολάριο καταγράφει άνοδο έναντι του ιαπωνικού γεν, καθώς ενισχύεται στο +0,10% και τα 104,11 γεν ανά δολάριο.
Παράλληλα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται και έναντι της βρετανικής στερλίνας, η οποία υποχωρεί στο -0,06% και τα 1,6570 δολάριαανά στερλίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης