Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Coeure (EKT): Οι συνθήκες της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβάλλουν τη διατήρηση της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής

B. Coeure (EKT): Οι συνθήκες της ευρωπαϊκής οικονομίας επιβάλλουν τη διατήρηση της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής
"Ναι" στη διατήρηση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής
Υπέρ της διατήρησης της διευκολυντικής νομισματικής  πολιτικής τάχθηκε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ειδικότερα, μιλώντας στον ελληνικό Τύπο, στον απόηχο της συνάντησης με τον Γκ. Χαρδούβελη, ο Γάλλος τραπεζίτης υπεραμύνθηκε της «χαλαρής» νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.
«Οι συνθήκες της οικονομίας επιβάλλουν τη διατήρηση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής» τόνισε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, τα stress tests των ελληνικών τραπεζών και το πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες,  βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρα με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Β. Coeure.
Να σημειωθεί ότι ο Coeure της ΕΚΤ έχει κατεξοχήν αρμοδιότητες επί των stress tests και η παρουσία του στην Ελλάδα κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την διαδικασία των stress tests που θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου του 2014, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διαχείριση των NPLs.
Όσον αφορά  την ρευστότητα έμφαση δόθηκε στις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών που φθάνουν τα 85-90 δισεκ. αλλά λόγω επιδείνωσης των ισολογισμών, τα καλά ποιοτικά στοιχεία έχουν μετριαστεί στις τράπεζες.
Νωρίτερα, ο Coeure είχε συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τον οποίο συζήτησαν το πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την αγορά ενυπόθηκων τίλων (ΑΒS) που κατέχουν οι τράπεζες από την ΕΚΤ, με την τελευταία να προσδοκά ότι σημαντικό μέρος της ρευστότητας αυτής θα διοχετευθεί εν συνεχεία στις επιχειρήσεις.
Επίσης, συζητήθηκαν τα τεστ προσομοίωσης των ελληνικών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης