Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Από τα 530 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη το 27% προέρχεται από την Ρωσία – Θα διατηρηθεί η εξάρτηση

Fitch: Από τα 530 δισεκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη το 27% προέρχεται από την Ρωσία – Θα διατηρηθεί η εξάρτηση
H εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο θα παραμείνει για χρόνια εκτιμά η Fitch...
Η έλλειψη μεγάλων έργων υποδομών, όπως αγωγών στην Ευρώπη, η έλλειψη διαθέσιμων εισαγωγών υγροποιημένου αερίου και η αδυναμία αύξησης της ευρωπαϊκής παραγωγής στην Ευρώπη για τα επόμενα 10 χρόνια, δεν αποτρέπει ην εξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ρωσικό αέριο ανέφερε σε έκθεση του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.
Η Fitch εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή ζήτηση για το φυσικό αέριο θα αυξάνεται οριακά, μέχρι το 2020.
Μετά από αυτό το διάστημα είναι πιθανό να επιταχυνθεί η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο αντικαθιστώντας τον παλιό άνθρακα και την πυρηνική ενέργεια.
Επίσης  και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα καλύψουν μέρος του κενού που θα δημιουργηθεί.
«Κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της μείωσης της εξάρτησης της Ευρώπης από την Ρωσία θα απαιτήσει είτε σημαντική μείωση της συνολικής ζήτησης φυσικού αερίου, είτε μια μεγάλη αύξηση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αλλά καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν φαίνεται πιθανή» ανέφερε ο οίκος Fitch.
Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανέρχεται  σε 530 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2013, εκ των οποίων η Ρωσία καλύπτει το 27% της ευρωπαϊκής ζήτησης ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:56 28 Αυγούστου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης