Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Πάνω από 3 εκατ. οι σύροι πρόσφυγες – Συνεχής η επιδείνωση της κατάστασης

ΟΗΕ: Πάνω από 3 εκατ. οι σύροι πρόσφυγες – Συνεχής η επιδείνωση της κατάστασης
Ως τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας τη χαρακτηρίζει ο Οργανισμός
Σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια ανέρχονται οι σύροι πρόσφυγες, με την ανθρωπιστική κρίση να επιδεινώνεται, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η κατάσταση στη Συρία αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση της εποχής μας, καθώς περίπου το ήμισυ των Σύρων έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τις οικίες τους.
Η πλειονότητα των προσφύγων έχει καταφύγει σε χώρες όμορες της Συρίας, με 1,14 εκατομμύρια άτομα να αναζητούν καταφύγιο στον Λίβανο.
Περισσότεροι από 190.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον τριετή εμφύλιο πόλεμο που μαστίζει τη χώρα.
Αντιπολιτευτικές ομάδες στη Συρία αντιμάχονται τις δυνάμεις που είναι πιστές στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, όταν η κυβέρνηση κατέστειλε διαμαρτυρίες εναντίον της εξουσίας του τον Μάρτιο του 2011.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες από την επέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, που πλέον ελέγχει μεγάλα τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.
Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ένας στους οκτώ σύρους έχουν διασχίσει τα σύνορα της χώρας και επιπλέον 6,5 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί μέσα στη Συρία, εκ των οποίων τα μισά είναι παιδιά.
Παράλληλα, το ταξίδι φυγής τους από τη Συρία έχει γίνει ακόμη δυσκολότερο, καθώς πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να δωροδοκήσουν ένοπλες συμμορίες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης