Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η Ευρώπη χρειάζεται διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις – Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η Ευρώπη χρειάζεται διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις – Η ΕΚΤ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό
Χρειαζόμαστε επειγόντως επενδύσεις
Την άποψη πως η νομισματική πολιτική το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι απλά να αγοράσει χρόνο διατυπώνει σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συνδράμει την Ευρωζώνη.
«Είμαι 100% σύμφωνος με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναφορικά με την έκκληση του προς τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και να ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη» τονίζει ο Schaeuble.
«Η ρευστότητα στις αγορές δεν είναι τόσο χαμηλή, είναι ακόμα υψηλή. Ωστόσο πιστεύω ότι η νομισματική πολιτική έχει φτάσει στο τέλος των μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι επειγόντως επενδύσεις, να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των αγορών, των καταναλωτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας πως δεν πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ έχει τα μέσα για να αντιμετωπίσει τον αποπληθωρισμό.
«Η εσωτερική ζήτηση είναι αυτή που οδηγεί τη γερμανική ανάπτυξη διότι έχουμε υψηλή εμπιστοσύνη από τους καταναλωτές και τους επενδυτές» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Schaeuble, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η κύρια αιτία για αυτήν την υψηλή εμπιστοσύνη είναι τα βιώσιμα δημοσιονομικά της Γερμανίας, η τήρηση των όσων υπόσχεται η κυβέρνηση και η προσκόλληση στις επενδύσεις.
Ερωτηθείς για το εάν η γαλλική κυβέρνηση, κατόπιν του πρόσφατου ανασχηματισμού θα καταφέρει να επιτύχει τη μείωση του ελλείμματος βάσει των όσων έχει δεσμευτεί, είπε πως έχει εμπιστοσύνη στους Γάλλους συναδέλφους του ότι «θα κάνουν ότι χρειαστεί σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί πολλές φορές.
«Είναι σημαντικό να ξέρουμε όλοι στην Ευρώπη – το κάθε κράτος μέλος – ότι πρέπει να επιμείνουμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Αυτό ισχύει και για τη Γερμανία. Είμαστε σε καλή θέση, αλλά εάν δεν συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ανταγωνιστικότητα μας τα επόμενα χρόνια, θα χάσουμε τη θέση μας» είπε ο Schaeuble, ο οποίος επιπλέον παραδέχθηκε πως η ουκρανική κρίση προκαλεί ζημιά στη γερμανική οικονομία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης