Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης η εμπιστοσύνη του ΔΝΤ στο πρόσωπο της Lagarde - Παραμένει στο «τιμόνι» του Ταμείου παρά τη δικαστική έρευνα

Πλήρης η εμπιστοσύνη του ΔΝΤ στο πρόσωπο της Lagarde - Παραμένει στο «τιμόνι» του Ταμείου παρά τη δικαστική έρευνα
Η δικαστική έρευνα αφορά το σκάνδαλο Tapie
Πράσινο «φως» στην παραμονή της C. Lagarde στο «τιμόνι» του ΔΝΤ «άναψε» το διοικητικό συμβούλιου του Ταμείου.
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ απεφάνθη πως η C. Lagarde είναι ικανή να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της.
Σημειώνεται πως το Δ.Σ. συνήλθε, έπειτα από τη δικαστική έρευνα των γαλλικών αρχών για την εμπλοκή της C. Lagarde στο σκάνδαλο Τapie.
«Το Δ.Σ. έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην C. Lagarde και πιστεύει πως μπορεί να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το σκάνδαλο Tapie
Η υπόθεση αφορά το γνωστό σκάνδαλο Tapie, όταν και το γαλλικό Δημόσιο κατέβαλλε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ στον επιχειρηματία Bernard Tapie για την διευθέτηση διένεξής του με την κρατική τράπεζα Credit Lyonnais, αφότου η Lagarde, τότε υπουργός Οικονομικών, επέτρεψε την ιδιωτική διαιτησία της υπόθεσης και την επίτευξη μίας εξωδικαστικής συμφωνίας.
Η Lagarde παρενέβη το 2007 σε μία μακροχρόνια δικαστική διαμάχη μεταξύ του μεγιστάνα επιχειρηματία Bernard Tapie και της μεγάλης τράπεζας Credit Lyonnais, διατάσσοντας δικαστική επιτροπή να διαιτητεύσει στην υπόθεση.
Το τελευταίο είχε ως αποτέλεσμα απόφαση το 2008, η οποία επιδίκασε στον Tapie αποζημίωση
Το δικαστήριο διερευνά εάν οι χειρισμοί της Lagarde συνιστούν παράβαση της γαλλικής νομοθεσίας, και εάν η νυν επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετείχε στην υπεξαίρεση δημόσιου πλούτου ή διέπραξε κατάχρηση εξουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης