Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καγκελάριος Merkel: Η αδράνεια απέναντι στη Ρωσία δεν αποτελεί επιλογή - Δεν αποκλείει πλήγμα στη γερμανική οικονομία

Καγκελάριος Merkel: Η αδράνεια απέναντι στη Ρωσία δεν αποτελεί επιλογή - Δεν αποκλείει πλήγμα στη γερμανική οικονομία
Η Merkel παραδέχθηκε ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ενδεχομένως να πλήξει τη γερμανική οικονομία
Η αδράνεια απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα δεν αποτελεί επιλογή, τόνισε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας ενδεχομένως να πλήξει τη γερμανική οικονομία.
«Έχω δηλώσει ότι οι κυρώσεις πιθανόν να έχουν συνέπειες και για τις γερμανικές εταιρείες.
Αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχουν συνέπειες και όταν σου επιτρέπεται να μετακινείς τα σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεσαι σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά σου.
Η αποδοχή της συμπεριφοράς της Ρωσίας δεν αποτελεί επιλογή.
Και επομένως είναι απαραίτητη η προετοιμασία περαιτέρω κυρώσεων», όπως δήλωσε η Merkel σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Νωρίτερα, δριμεία επίθεση στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ουκρανών στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε ότι οι επιθέσεις αυτές βάλλουν κατά αμάχων.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες. Και δυστυχώς , πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος – όπως μεταδίδει το Interfax - κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο ότι ευθύνεται αποκλειστικά για την ουκρανική κρίση καθώς αρνείται την έναρξη πολιτικού διαλόγου με τους αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της χώρας».
Κληθείς να σχολιάσει τη διορία της μιας εβδομάδας που έδωσαν οι Ευρωπαίοι στη Ρωσία προκειμένου να αλλάξει στάση και να μην επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Μόσχα, ο Putin εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει η κοινή λογική.
«Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο, και ότι, ούτε εμείς, ούτε οι εταίροι μας, θα υποστούν το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων» υποστήριξε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης